Outdoor sports voor in de zomer!

Zomer :

#zon #zee #strand #genieten #relaxen #terras #cocktails #fruit #bruin #kleedjes #rokjes #zonnebril
I just love it! 😀

Zalig hé die zomer, de meesten onder jullie houden vermoed ik wel van wat gezellig genieten op een terras, bruinen in de zon of even totaal relaxen in het buitenland …

Maar… wie fit wil blijven en zijn body strak wil houden zal niet enkel mogen luieren, eten en drinken want dan gaat die strakke buik snel verdwijnen! Ja hoor, die summerbody is sneller weg dan je denkt! Dus blijf jezelf eraan herinneren dat beweging ook in de zomer een absolute must is.

20447297_792071120953573_362529602_o

Daarom, om jullie te motiveren, geef ik je hier een 5-tal leuke en originele sporten die je kunt uitoefenen in de zomer. Plezier verzekerd! Dus trek die sportschoenen zeker af en toe aan en toon dat jij geen opgever bent!

 1. Kajaken: 
  Velen kennen dit misschien wel… Dit is varen op verschillende soorten rivieren in een spitse boot met een dubbelbladige peddel. Soms lijkt het misschien alsof dit enkel meer een leuke uitstap is. Een uitstap waar je even kan genieten van het water en de natuur maar geloof me dit is zeker ook een sport! Je traint er namelijk verschillende spieren mee, denk maar aan je armspieren en je bovenste lichaamsspieren.  Ik verzeker je dat je deze toch wel wat zal voelen na enkele uren kajaken. Zelfs je beenspieren kunnen hier lichtjes bij betrokken worden. Wel nog even voor de duidelijkheid…We spreken hier wel echt van intensief kajaken en niet het zachtjes dobberen op het water. (Wat ook wel af en toe eens leuk kan zijn!)
 2. Bootcamp:
  Een bootcamp is een intensieve groepstraining die conditie- en krachtoefeningen combineert. Dit gebeurd onder begeleiding van een sportinstructeur.  Meestal wordt dit gedaan in de buitenlucht omdat er namelijk veel gebruik wordt gemaakt van de obstakels die je buiten tegenkomt.

  Denk maar aan banken, boomstronken, rotsen of een hek,…
  Dit is echt een leuke en intensieve sport die je absoluut succes oplevert!
  Ben je een sociaal persoon en hou je van een teamgevoel dan is dit zeker een aanrader voor jou!
 3. Mountainbiken:
  Hou je van fietsen dan zal mountainbiken misschien wel de perfecte sport zijn voor jou om eens uit te proberen. Let wel op, het is wel veel intensiever en wilder dan even een dagje rustig van stad tot stad fietsen! Bij mountainbiken ga je de ruwe vlaktes in waar je met hogere snelheid obstakels tegemoet fietst.

  Ben jij iemand die graag actie beleefd en houdt van wat pit, dan is dit een perfecte combo voor jou.
 4. Surfen:
  Je ziet het veel in zomerse films, de zalige sport waarbij je als het ware zweeft over het water. Surfen, een sport die mij enorm aanspreekt, een bucketlist plaats waard! Naar het schijnt is het wel niet te onderschatten maar het lijkt mij wel zalig om te leren. Gewoon het gevoel van één te zijn met de zee, het water, de natuur plus die enorme kick die het moet geven trekken mij meteen aan.
 5. Bergklimmen: Een leuke en avontuurlijke sport waarbij je jou armspieren naar boven zal moeten halen. Mensen die houden van wat avontuur en een kick kan ik dit absoluut aanraden. Ben je hier nog wat onzeker over? Wees gerust, bij dit soort sporten zorgen ze voor een goede begeleiding en beveiliging. Het proberen waard dus! Daarnaast is het uitzicht wanneer je boven staat fenomenaal.
 6. Aquagym:
  Hier hebben ik het dan wel over aquagym in een buitenluchtzwembad. Je ziet het bijvoorbeeld vaak op reis als entertainment voor hotelgasten. Soms denk je misschien van oh nee, dat is niets voor mij, zijn ze daar opnieuw om mij uit mijn rust te halen… maar ik daag je uit om bij je volgende reis toch eens met je luie kont uit die ligzetel te komen en het water in te springen bij de oproep: AQUAGYM!
 7. Paardrijden: 
  Wie graag volledig één is met de natuur en houdt van paarden kan ook kiezen voor paardrijden! Niets is zaliger dan met een paard door de bossen heen rennen. Voor degene die geen ervaring hebben met paardrijden zijn er genoeg plaatsen waar je met begeleider eens een wonderbaarlijk mooie route kan doen te paard. Het gevoel om eens op zo een prachtdier te mogen rijden is onbeschrijfelijk.
 8. Skeeleren:
  Dit is soms een vergeten sport. Vroeger was dit nochtans enorm populair.
  Het is een sport waarbij je moet letten op je evenwicht en die niet voor iedereen is weggelegd. Heb je geen geduld of hou je niet van eens vallen? Dan is dit misschien toch niet jou ideale sport! In het begin is het bij skeeleren met vallen en opstaan maar eens je het onder de knie hebt is het een plezier om te doen. De snelheid en het gevoel die je hier bij krijgt is namelijk top! Proberen kan geen kwaad toch?
 9. Hiking: Hiking is het gaan wandelen in de ongeremde natuur. Onderschat dit zeker niet want hikers doen soms dagenlange wandelingen en door de meest ruwe obstakels! Denk maar aan rots gebieden, door rivieren,…

Hopelijk heb ik jullie wat inspiratie en motivatie kunnen geven om deze zomer toch die stoel eens te laten staan en te kiezen voor het avontuur! 

Succes :-D!

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s