Reken af met reflux!

 

Jarenlang zat ik met de meest vervelende klachten die reflux met zich meebracht.
Zuuroprispingen, maagpijn, verbrande slokdarm, pijnlijke borstkas,…
Mensen met reflux of maagproblemen zullen dit zeker wel herkennen maar na een zware nacht of een uitgebreide maaltijd kunnen zuuroprispingen iedereen wel eens overkomen. Een ware hel dus! Lange tijd heb ik hiervoor maagzuurremmers gebruikt.
In het begin hielp dit even, de zuuroprispingen verminderden tijdelijk maar het nam mijn probleem natuurlijk niet weg. (Wat ook zeer moeilijk is aangezien de klep in mijn maag niet meer zo goed werkt.) Jammer genoeg werd mijn maag na een tijdje lui door de inname van die maagzuurremmers…
Gevolg: wanneer ik eens niet zo gezond at (want ja ik zeur ook af en toe eens 😀), teveel pikante kruiden gebruikte of eens een glaasje alcohol dronk kwamen mijn klachten in meervoud terug. Nog sterker dan voordien!

Ik begon dit werkelijk beu te worden! Ik voelde mijn maag stillaan verslechteren door die jaren heen. Wanneer ik dan eens een maagzuurremmer vergat was mijn dag helemaal om zeep. Ik voelde dat ik er helemaal afhankelijk van werd.
En iets waar ik enorm tegen ben is afhankelijk zijn van medicatie!

Dus…

Op een dag in Sluis, toen ik met mijn mama en haar vriend een gezellig wandeling deed in de winkelstraten, liepen we even een gezondheidswinkel binnen.
Ik had reeds gehoord dat er kruiden bestaan die de klachten van reflux wat zouden verzachten en dat vond ik zeker eens het proberen waard. Ik ben namelijk sinds lange tijd voorstander voor natuurlijke producten en ik heb hier ook al veel positieve ervaringen mee heb gehad. Het werd tijd voor actie! Dus… ik vroeg wat raad aan een specialist en toen kreeg ik het middel Fytomed mee. (zie foto hierboven)

Waw werkelijk een openbaring voor mij!
In het eerste moment was ik wat sceptisch doordat ik er al jaren mee rondloop en ik niet meteen verwacht dat dit in één, twee, drie zou opgelost kunnen worden.
Toch heb ik die stap gezet en ben ik het product Fytomed gaan proberen.


Hieronder volgen mijn eerste weken ervaring met Fytomed:

De eerste week was wel wat doorbijten daar zal ik heel eerlijk in zijn!
Ik had namelijk iets te snel afgebouwd met mijn dagelijkse maagzuurremmers en ik had enorme pijn hierdoor, het leek alsof mijn maag en slokdarm verbrande. (dus een tip: bouw stillaan af met je maagzuurremmers en schakel rustig over op de kruiden, niet zo boem baf stop zoals ik…) Die week heb ik dan toch even op mijn tanden gebeten en voelde ik plots wat verandering komen, voornamelijk overdag. Laten we wel duidelijk zijn de eerste malen dat ik alcohol dronk, vettig of pikant at werd ik wel door mijn maag op de vingers getikt! Eigen schuld, ik wou weer te snel gaan!

Tegen het einde van de 2de week was het verschil ongelofelijk soms vergat ik zelfs dat mijn maag bestond! (wat misschien even raar klinkt!) Een ongelofelijk gevoel voor mij aangezien ik hiervoor praktisch elke dag mijn maag wel voelde en mij goed bewust was van waar die zat. Nu kon ik zelfs stilaan pikante kruiden, een glaasje alcohol of een zwaardere maaltijd veel beter verdragen. Ik was op dat moment al volledig overgestapt op die kruiden en nam die elke ochtend en avond in.

Nu zijn we een 2 tal maanden verder en heb ik zelfs de kruiden volledig kunnen loslaten. Ja je leest het goed, ik ben volledig vrij van de medicatie en ik ben van geen product meer afhankelijk! De kruiden neem ik nu enkel nog in als voorzorg(bijvoorbeeld wanneer ik weet dat er een zware avond volgt) of wanneer mijn maag eens een slechte dag heeft. (kan iedereen namelijk overkomen)
Het is namelijk zo dat je de kruiden niet permanent hoeft in te blijven nemen, je kan ze makkelijk gewoon sporadisch innemen wanneer nodig

Opmerking: Ik kan het iedereen aanraden die problemen heeft met reflux maar ik kan je niet voor 100 % verzekeren dat het bij iedereen werkt. Een gezonde levensstijl in combinatie met de kruiden is namelijk ook wel een groot pluspunt! Toch vind ik het zeker het proberen waard, wie niet waagt niet wint! Wie weet kan ook jij over enkele maanden met een gerust gevoel in de maag rondlopen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s