Mijn eerste echte les Yoga!

Donderdag was het zover, ik probeerde een nieuwe sport uit, een nieuwe uitdaging namelijk yoga! πŸ˜€

De eerste indruk:
Ik moet zeggen dat dit mij zeer goed bevallen is! Toen ik in het begin de zaal binnenkwam straalde die meteen al rust uit en dat vind ik echt top. Overal lagen matjes, en kussens klaar omringd door kaarsen en relaxerende muziek, zeer uitnodigend. Toch voelde ik nog wat gezonde stress rond fladderen in mijn buik, ik wist niet meteen wat ik kon verwachten natuurlijk. OkΓ© ja, ik probeerde yoga soms wel eens uit thuis maar een echte les volgen is natuurlijk een wereld van verschil. Oh ja, voor ik het vergeet, de leerschool die ik heb gekozen hiervoor is ‘The Monkey tree’ in Roeselare. πŸ˜€

Ik heb meteen al vanaf les 1 heel wat bewegingen kunnen uit proberen en ik voelde meteen al aan dat yoga wel iets is dat mij ligt. Het geeft mij een voldaan en rustgevend gevoel. (Ondanks mijn spieren die ik wel voelde nadien!)

Wat is yoga en waar is het goed voor?
De oorsprong van yoga zou zich bevinden in India vele jaren terug. Letterlijk kan je het vertalen als ‘verenigen’, ‘beheersen’ of ook ‘herboren’. Yoga is bedoeld om jezelf terug te verbinden met je lichaam en geest, iets wat in het westen veelal wordt verloren. Yoga is het bewegen van het lichaam in verschillende houdingen (asana’s) waarbij een gezonde ademhaling en een goede focus zeer belangrijk zijn. Het zorgt voor de terugkeer van de innerlijke balans in je psyche en fysieke toestand. Energetische blokkades worden losgemaakt en het maakt jou fysiek sterker, gezonder en soepeler voelt in een vorm van gelukzaligheid en rust.

Is yoga nu echt een sport?
Dit is wat een persoonlijke meningsvraag vind ik. Volgens de wetenschap is yoga geen echte sport, toch spreken velen dit tegen. Ik vind yoga zeker wel een sport doordat dit ook intensieve inspanning vereist waarbij je jou spieren ook traint op soepelheid en stevigheid. Daarnaast heb je ook verschillende varianten in yoga, de rustigere versies of de intensievere, dus het is zeker geen uurtje luieren in de les!

Mij ervaring met de eerste yoga les:
Het gevoel dat yoga mij gaf was enorm positief. Zoals ik jullie al vertelde is dit een iets rustigere sport (althans de eerste les werd me verteld) maar het is zeker niet te onderschatten. Yoga is iets wat ik zeker zal verder uitproberen want het doet mij goed voelen en daarbij is het gezond op meerdere vlakken!
Dus ik heb van mijn uitdaging een nieuw doel gemaakt!Β 

Zou dit ook iets zijn voor jullie? Heb jij al ervaring met yoga of is dit eerder een onbekende zone? Deel gerust jou mening hierover! πŸ˜€

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s