Gevulde paprika’s met kip en broccoli

 

Wat een overheerlijk avondmaal was me dit!
Het was de eerste maal dat ik opgevulde paprika’s heb gemaakt en ik moet zeggen het is zeker voor herhaling vatbaar.
Het is een goed vullende maaltijd om echt van te genieten.

Benodigdheden:

basis:
– Kip gehakt
– Zilvervlies rijst + spelt
– Paprika
– Broccoli
– Aubergine
– Look
– Olijven
– Wortel
– Geconcentreerde tomatenpuree

Kruiden & specerijen:
– Soja
– Zout/peper
– Kurkuma
– Garam masala
– Chili
– Paprikapoeder

 

Recept:
Laat eerst en vooral wat water (Voorkeuren: ev. met zout) koken om jouw zilvervliesrijst(+spelt) in klaar te maken terwijl je de rest bereid. Bij dit recept zal je nog 2 kookpotten met water moeten vullen. De eerste kookpot is om jouw 2 paprika’s even in te laten doorkoken zodat die wat zachter worden (afhankelijk van het aantal personen kunnen dit er meer zijn natuurlijk), de andere kookpot is voor je broccoli. Bij de paprika’s snijd je het hoedje af, verwijder je alle pitten en leg je ze vervolgens in het kokende water (8 tal min). Bij de broccoli zorg je er voor dat die voordien goed gewassen (andere groentes ook natuurlijk) is en dan snijd je die vervolgens in kleinere ‘roosjes’ om ze daarna ook in kokende water te leggen. (7 tal min). Snijd nu ook de rest van je groenten (1/2 paprika, 3/4 tal dwarse sneden aubergine) in blokjes en doe die vervolgens in een kookpot op het vuur tot die bijna mooi gaar zijn. Doe hier nu het kippengehakt bij, samen met het gesneden lookteentje en kruid vervolgens goed af met peper, zout, kurkuma, garam masala en chili. Wanneer dit potje bijna klaar is neem je nog 2 theelepels tomatenpuree en een kleine scheutje soja om de smaak wat te versterken.
Dresseer dit nu allemaal op een bord en top wat af met paprika poeder, wortels en olijven.

Eet smakelijk! 😀 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s