De geneeskracht van muziek

~ Music is what feelings sound like ~

Heb je ook al opgemerkt hoe muziek jou gemoedstoestand in slechts enkele seconden kan beïnvloeden? Je kent het wel dat opgewekte en springerige gevoel die je krijgt bij het horen van harde en luide muziek terwijl je bij dat rustig en zacht melodietje in een complete sfeer van relaxatie wordt gebracht. Hoe komt dit toch?

De verklaring:
Wel dit is heel simpel! Alles in dit leven is energie en bevat frequenties met een specifieke toon. Muziek zit natuurlijk vol van deze variërende frequenties! Deze frequenties beginnen zwevend jou lichaam te bespelen. Dit beïnvloeden niet enkel je lichaam maar ook je geest en gemoedstoestand. Bij elke frequentie komt namelijk een ander soort hormoon vrij en elk hormoon zorgt voor het creëren van zijn eigen uniek gevoel. Wanneer dus een combinatie van verschillende frequenties jou lichaam raakt komt er een explosie van vele soorten hormonen vrij en vormt dit een gemoedstoestand. Dus het is heel normaal dat jou favoriete deuntje je plots enorm blij kan maken! Wanneer de tekst van het lied jou dan ook nog eens persoonlijk raakt en inspeelt op jou levenservaringen dan kan dit jou volledig in de muziek meeslepen. Dit kan goed zijn maar ook minder goed! (Het kan je namelijk doen herinneren aan een break-up maar het kan je ook doen denken aan die leuke reis van vorig jaar, wie weet!)

Muziek en gezondheid:
Wist je dat muziek ook nog eens heel gezond is voor ons lichaam? Super om te horen toch? Het zou namelijk een helende werking hebben op ons hart en een positieve invloed op de bloeddruk, de ademhaling, het spijsverteringsstelsel en zoveel meer.
(Haal die radio dus maar snel boven en laat die klanken de ruimte vullen!)
Opmerking: Het is wel heel belangrijk dat je hier luistert naar jou gevoel en intuïtie als het gaat om de keuze van de goede muziek! De positieve heling van muziek zou namelijk enkel van toepassing zijn bij muziek die jou een goed en aangenaam gevoel geven. (Dus steek die treurige muziek maar even weg wanneer je jou verdrietig voelt… het zal je enkel verdrietiger maken!)

Hoe zit het bij jullie?:
Zijn jullie grote fans van muziek? Ja of nee?

Welke muziek verkiezen jullie dan het liefst? 
Ben jij meer een rustig type of hou je wel van dat tikkeltje meer pit?
Laat zeker even een reactie achter met jou favoriete lied of genre want ik vind het altijd leuk om te zien hoe uniek wij allemaal zijn in onze smaak en keuzes. 😀

21733223_815358521958166_948972492_n

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s