Sport, voeding of een combinatie, wat is de beste keus?

Sport, voeding of een combo?

Vaak krijg ik de vraag:
“Kan ik gezonder eten zonder te moeten sporten?”
of
“Kan ik sporten zonder teveel op mijn voeding te hoeven letten”
en toch het gewenste resultaat bekomen?

Wel eerst en vooral is het afhankelijk van welk resultaat je uiteindelijk wil bekomen. Vaak zal het antwoord op de bovenstaande vragen dus neen zijn.

Hoe komt dit nu toch?
De meeste onder ons hebben namelijk een bepaald beeld in hun hoofd, een beeld van wat voor hen ‘de perfectie’ is. In vele gevallen streven we naar een voorbeeld, iemand die een rolmodel is in onze ogen. Denk maar aan jouw goeroe, celebs, mediafiguren,… . Invloed van de media speelt hierin vaak een grote rol. Die illusie van ‘perfectie’ in de media omvat meestal zowel calorie verbranding als ook spieropbouw, denk maar aan die beach body’s, afgetrainde lijven,… . Die beide kan je zeker bekomen door een gepaste sport te beoefenen maar zonder de aangepaste voeding zal jouw resultaat visueel toch zeer moeilijk tot stand komen. Daarnaast zal je enkel met gezonde voeding ook niet die strakke fitte body bekomen aangezien beweging hier dan echt wel een noodzaak is.

Nu wil ik zeker niet zeggen dat wij allemaal als schaapjes de media volgen en een look-a-like willen zijn van onze favoriete figuren, absoluut niet! Invloeden komen gewoon frequent voor en zijn zeer vaak onbewust. Je kan ook gewoon beïnvloed worden door jouw buurman/buurvrouw, een leraar, een vriend/vriendin,….
En je hebt natuurlijk ook nog veel andere redenen om plots een omslag te willen maken in jou iets wat ‘ongezondere’ levensstijl. Dit kan bijvoorbeeld genoodzaakt zijn bij ziekte, fysieke klachten, ongemakken,… of gewoon weg bij mensen die willen kiezen voor een meer gebalanceerde en gezondere levensstijl.
Uitzondering: Wanneer het jou echt gaat om slechts enkele kilo’tjes af te vallen of er enkele bij te komen puur om jouw gewicht wat in balans te houden dan kan je enkel met voeding al iets wat resultaat boeken. Afhankelijk van jouw eindwensen natuurlijk (hoop er dus niet op dat die strakke body uit het niets verschijnt). Toch ben ik echt wel voorstander voor een combinatie van de beide, sport en voeding, dit geeft echt wel het beste en gezondste resultaat.

 


Sport:
Dit hoeft niet meteen te betekenen dat je nu plots een duur fitness abonnement moet kopen of jou in de dichtstbijzijnde sportclub moet gaan inschrijven! Gewoon eens wat vaker je deur uit gaan voor een stevige wandeling of een potje joggen is ook perfect. En voor de huismussen onder ons is een reeks spieroefeningen of een dansje Zumba doen thuis ook een prima oplossing zijn. (Al vind ik de buitenlucht tussenin wel een gezonder alternatief) Zorg gewoon voor de nodige beweging om jouw lichaam sterk te houden en jouw gezondheid een boost te geven!

21849240_818162371677781_856469299_n


Voeding:
Zie gezonde voeding niet als een straf waarbij je jezelf plots al jouw favoriete snacks moet verbieden! Probeer stillaan te wennen aan de gezonde voeding en experimenteer hiermee, zoek uit wat jij lekker vind! Het is beter om te kiezen voor een minder streng dieet die je met gemak kan volhouden in plaats van een streng dieet te kiezen waarbij je toch bezwijkt. Daag jezelf wel wat uit maar doe dit met plezier! Wedden dat jou lichaam steeds vaker zal verlangen naar die gezonde voeding!

21905543_818162455011106_1719308667_n.jpg

Conclusie:
Wie een gezond, gebalanceerd en fit lichaam wil bekomen doet er dus het beste aan om een combinatie van voeding en sport te gebruiken. Hiermee zal je het beste resultaat bekomen, zal je jou optimaal voelen en geef je jou lichaam wat hij nodig heeft. Heb je wat moeite met de juiste verhouding vinden die aangepast is aan jou lichaam, jouw noden en wensen? Geen enkel probleem! Als gezondheidscoach/lifestylecoach kan ik jou altijd met veel plezier wat extra advies geven.

21764007_818179045009447_1772079782_n

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s