Kalkoen en zoete aardappel met een fruitige toets.

Wil je eens wat ander dan steeds maar kip?
Kies dan misschien eens voor kalkoen.
Kalkoen is een gevogelte waarmee je ook verscheidene smaken kan combineren en gerechten creëren, I love it!
In combinatie met de zoete aardappel en de fruitige toets is dit gerechtje dan ook weer op en top!

 


 

Benodigdheden:

Basis:
– Kalkoenblokjes
– Zoete aardappel
– Mais
– Courgette
– Paprika
– Mango
– Banaan
– Look
– Amandelschilfers

Kruiden & Specerijen:
– Peper
– Zout
– Raz el Hanout
– Paprikapoeder
– Komijn
– Agavesiroop

 


 

 

Recept:
Laat eerst wat water opwarmen waarin je straks jouw zoete aardappel kan koken. (Dit moet namelijk wel even opstaan) Begin daarna met al jouw groenten te versnijden en te wassen (courgette, paprika, mais) om ze vervolgens in een pot met wat kokosolie zacht te laten worden. Doe vervolgens wat peper en zout erbij en laat dit even op het vuur staan.
Neem terwijl een 3de kookpot om jou kalkoenblokjes in wat kokosolie klaar te maken. Ook deze kruid je al reeds wat af met peper, Raz el Hanout en paprikapoeder. Wanneer de kalkoenblokjes even hebben op gestaan voeg je hier ook nog een teentje look bij. Kijk ondertussen ook even of jouw groentjes al zachter zijn geworden, indien ja dan voeg je hier de mango en banaan bij. Laat dit potje nog even een minuutje op het vuur staan om die vervolgens bij jouw reeds bereide kalkoenblokjes te voegen. Voeg bij dit geheel nog wat komijn. Van de gekookte zoete aardappel maken we als laatste een puree, gemixt met een lepeltje agavesiroop en wat peper. Dresseer nu alles mooi op jouw bord en top het geheel wat af met amandelschilfers en het recept is klaar

Smakelijk!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s