Waarom water drinken zo belangrijk is…

We zijn er ons allemaal wel van bewust dat water drinken heel belangrijk is.
(Ook al zit dit vaak soms ver verstopt achteraan in ons hoofd)
Toch weten velen van ons niet meer echt de specifieke reden en het antwoord op ‘waarom?’.

Gevolg: Wanneer een mens zich niet echt bewust is van de vele voordelen dat iets met zich meebrengt dan wordt dit vaak in de vergeethoek geduwd.
Begrijpbaar maar echt een zonde voor jou gezondheid!
Daarom wil ik in deze blog toch even dieper ingaan op de positieve kanten van water drinken en waarom ook jij vaker naar die waterfles moet grijpen. En voor degene die vinden dat water geen smaak heeft…Wist je dat water drinken na een tijd echt went en je er zelf zal naar beginnen verlangen! Bij mij was dat alvast het geval and I just love it!Hier zijn ze dan…

De wonderbaarlijke geheimen van water en zijn unieke kracht.

 1. Goed voor jouw immuunsysteem en helpt tegen ziekte & infectie:
  Het geeft jouw immuunsysteem een enorme boost en helpt bij het voorkomen van infecties en ziekte. Geweldig toch? Water is als het perfecte spoelmiddel voor jouw lichaam. Weg met al die vervelende gifstoffen en besmettelijke bacteriën, spoelen maar!
 2. Betere concentratie en focus:
  Ja ook die radartjes in onze hersenen hebben natuurlijk genoeg hydratatie nodig om goed te kunnen blijven functioneren! Water is hierbij de oplossing. Het is echt ongelofelijk welk verschil dit kan maken en daar kan ik zeker over meepraten. Maak korte metten met die vermoeidheid en lusteloosheid!
 3. Blijf jong en vitaal:
  Willen we dit niet allemaal? Optimaal vanbinnen en vanbuiten zijn! Water kan je zien als de ideale ‘rimpelcrème’, het vertraagd huidveroudering en voorkomt snelle verschijning van rimpels of oneffenheden. De huid is namelijk ons grootste orgaan en heeft enorm veel nood aan de juiste hydratatie.
 4. Zorgt voor meer energie:
  Water is als de natuurlijke en gezonde variant van Redbull! Het geeft je als het ware ook vleugels, althans dat merk ik toch op! Je voelt je veel frisser, vitaler en veel alerter wanneer je water vaker op jouw menu plaatst. Zeker doen dus!
 5. Helpt jou afvallen:
  Wil jij enkele kilootjes kwijt? Dan heb jij zeker geen excuses meer om water te skippen! Water zorgt namelijk voor een betere en snellere werking van jouw metabolisme. Het helpt ook bij de temperatuur regeling van je lichaam (bv. zweten) en daarnaast vult het ook nog eens jouw maag waardoor hongergevoel kan gaan stillen. Wist je trouwens dat onze hersenen ons vaak doen denken dat we honger hebben terwijl dat ons lichaam eigenlijk hunkert naar water? Heel verwarrend natuurlijk! Zet die waterfles dus maar alvast klaar!
 6. Voorkomen van blessures:
  Water gehydrateerd jouw lichaam en zorgt voor een sneller en beter herstel van de spieren en gewrichten. Zo kan jij met een gerust hart gaan sporten zonder te grote angst voor een spierverrekking. Water houd je spieren en gewrichten namelijk soepel.  (Hé, maar wees niet te overmoedig, je bent niet onoverwinnelijk!)

Water is dus zeker onmisbaar in een gezonde levensstijl!
Hierboven heb ik nu enkele positieve kanten opgenoemd maar er zijn er nog een heleboel meer, geloof me!
Denk maar aan de bescherming van jouw organen of een betere stoelgang, …
Maar ik denk dat je nu wel al genoeg overtuigd bent van zijn kracht, niet? 

Indien niet, shame on you, het wordt hoog tijd om jouw gezondheid en lichaam als prioriteit te gaan zien! 😀 

~ Let’s get refreshed by the power of this amazing element called water ~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s