Groene smoothies, een gezonde aanvulling? (+ recepten)

Groene smoothies, je hebt er zeker wel al eens van gehoord.
Een groene smurrie van gemixte groenten in combinatie met eventueel wat bijkomend fruit en gezonde smaakversterkers. Dit is echt een heerlijke aanvulling bij je gezonde levensstijl, zeker een aanrader dus! Ben je niet zo een grote groentefanaat? Geen enkel probleem, dit kan dan misschien wel net de oplossing zijn die jij nodig hebt! Groene smoothies mogen dan wel groenten bevatten, dit wil zeker niet zeggen dat hun smaak overheerst! Dus neem die blender en maak voor jezelf snel even die vitaminebooster! 

Is dit niet opnieuw een nieuwe ‘gezondheidstrend” ?
Ik heb al enkele malen horen vallen, “Groene smoothies, dat is allemaal onzin, dit is gewoon een nieuwe gezondheidstrend!”. Allereerst wil ik hierbij toevoegen, ja het klopt dat iedereen plots zoveel met gezondheid bezig is en dat groene smoothies net de nieuwe hype lijken. Wil dit dan zeggen dat het onzin is om gezond te leven? Zijn groene smoothies hierdoor dan plots zo ongezond? Nee, natuurlijk niet! Voor eenmalig lijkt mij dit een hype te zijn die wel eens een meerwaarde kan zijn voor velen! Let wel op met reclames over voorgemaakte smoothies en hun vele beloftes. Koop liever zelf je verse groenten en fruit en voorkom zo al die extra toegevoegde suikers en kleurstoffen. Wanneer jij zelf zorgt voor de gezonde ingrediënten en dit zonder enige chemische toevoeging in jouw blender gooit, dan kan dit de perfecte aanvulling zijn voor jouw gezond menu.

Waarom zijn groene smoothies zo gezond?:
Groene smoothies bevatten alle goede voedingstoffen van groenten en fruit.
Denk maar aan een boost van vitaminen, vezels, mineralen,…
Vaak krijgen mensen namelijk te weinig vitaminen binnen waardoor dit nare gevolgen kan hebben op jouw lichaam. Groene smoothies kunnen er dus voor zorgen dat jij die vitaminen zeker niet tekort komt. Ik raad je wel aan om voornamelijk een blender te gaan gebruiken in plaats van een juicer. Bij een blender behoud je namelijk meer van jouw belangrijke voedingstoffen en vezels.

Is dit een goede maaltijdvervanger?:
Ik zou dit eerder een goede toevoeging in jouw menu noemen en niet een maaltijdvervanger. Is het dan totaal verkeerd om eens een groene smoothie als snelle maaltijdvervanger te nemen in plaats van fastfood? Wel, laten we het zo zeggen, liever een groene smoothie dan die vettige hamburger. Probeer gewoon niet elke maaltijd te gaan vervangen door een smoothie want dan loop je terug veel andere nodige voedingstoffen mis. Zorg dus voor de nodige afwisseling in jouw voedingsmenu!

Opmerking: Bij sommige mensen kunnen groene smoothies wel wat zwaar op de maag aanvoelen. Dit kan komen door de rauwe groenten. Wanneer je hier last van ondervind kan je nog steeds jouw porties gaan verkleinen of eventueel andere groenten uitproberen. 

23021934_838168666343818_569057210_n

Heb je geen idee hoe je een groene smoothie moet maken? Weet je totaal niet welke mix van groenten en fruit je nodig hebt? Ben je Inspiratieloos?

Hieronder vind je alvast enkele lekkere recepten!

Recept 1:
– 1 kleine banaan
– handvol spinazie
– 1 kiwi
– 1 kleine avocado
– een scheutje amandelmelk
– honing (voor de zoet liefhebbers)
– Spirulina (optioneel)

Recept 2:
– Handsvol frambozen
– Handsvol iJsbersla
– Enkele schijfjes komkommer
– 1 Kiwi
– 2/3 Vijgen
– Kokosyoghurt
– Citroensap
– Vlierbloesem (voor zoetliefhebbers)

Recept 3:
–  1/2 Galiameloen
– 1 Banaan
– +- 1/2 Mango
– Griekse yoghurt
– Agave siroop ( Voor de zoetliefhebbers)

Recept 4:
– 2 schillen paprika
– 1 pèche
– kiwi
– 1/2 mango
– kokosyoghurt
– Gember
– Kurkuma

Recept 5:
– Schijfjes komkommer
– 1 groene appel
– schijf ananas
– Kaneel
– scheutje amandelmelk
– Griekse yoghurt
– Honing (voor de zoetliefhebbers)

22883267_838168663010485_1234456003_n

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s