Is het te laat om jouw droom te volgen?

Ik wil hier graag toch even kort een blogje over kwijt.
Het is een vraag die enkele jaren terug vaak in mijn eigen hoofd ronddwaalde.
Een vraag die angst doet oproepen, twijfel en onzekerheid. Je wilt iets bereiken in je leven maar de angst om te falen is soms zo groot waardoor we al van in het begin niets durven ondernemen. De tijd vliegt je voorbij, de faalangst groeit met de dag want… hoe ouder je wordt hoe moeilijker het wordt, niet? Dat is toch iets wat bij vele mensen zeker in het hoofd rondspookt.
Maar kan het dan ooit te laat zijn om jouw droom te gaan volgen? 

Mijn visie hierop is, “Neen, absoluut niet!”. Na enkele jaren met ups en downs en toch wel wat levenservaringen met grote impact, heb ik mijzelf gerealiseerd dat geluk iets is dat je zelf moet creëren. Hierbij wil ik wel eerst en vooral vermelden dat ik niet wil zeggen dat het niet moeilijk kan zijn! Sommige mensen dromen namelijk over kleine en makkelijk haalbare successen, anderen over grote moeilijker haalbare successen.

Maar…

Waar een wil is, is een weg vind ik! We zijn op deze wereld geplaatst met een missie. Voor sommigen was deze misschien meteen overduidelijk, bij anderen komt het wat later boven met de jaren. Of dit nu een missie is om een goede moeder of vader te zijn, een succesvol carrière man/vrouw te zijn of iemand die anderen wil begeleiden naar een beter leven… voor iedereen kan dit eind doel net even ergens anders liggen.

Ik geloof dat als je echt iets wil bereiken in je leven en de wil groot genoeg is ondanks de leeftijd of situatie, dan is er zekerheid op succes. Of dit nu jou uiteindelijk zal brengen tot de droom die je nu in voor ogen hebt, dat kan niemand jouw verzekeren. Want… wie weet verandert jouw droom, jouw visie wel op het pad ernaartoe, en dat is oké! Het belangrijkste is dat jij het probeert en je jouw leven leidt vanuit het diepste van je hart!Laat jou niet tegenhouden door een angst om te falen, een persoon die niet in jouw geloofd of je eigen onzekerheid. De enige persoon die namelijk de sleutel heeft of de blokkade kan zijn tot succes is jezelf. Jij kiest of je de stappen onderneemt en of je jouw pad gaat bewandelen. Jij kiest of dat je bij de pakken blijft neerzitten en blijft hopen op een wonder. Die verantwoordelijkheid ligt in jouw handen, die keuze is enkel de jouwe om te maken. Houd gewoon in gedachten dat wonderen een creatie zijn vanuit je eigen handelen, ze worden je niet gegeven in een moment van opgave. Wees niet de persoon die later met spijt in het hart zal terugkijken op het verleden naar wat hij nooit heeft geprobeerd. Wees de persoon die kan zeggen ik heb geleefd, ik heb geprobeerd en ik heb het uiterste naar boven gehaald, ik heb geleefd naar mijn hart. Start met geloven in je eigen kunnen, leg jezelf geen limieten op en maak jezelf trots!

~ A goal should scare you a little & excite you A LOT. ~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s