Hoe minder bezitten mijn leven stillaan veranderd

Misschien hebben jullie het wel al zien verschijnen op mijn Instagram verhaal of op Facebook (of misschien nog niet). Het zit namelijk zo, ik ga heel binnenkort verhuizen en bij een verhuis komt er natuurlijk veel kijken. Je herkent het misschien wel, alles inpakken, een grote stapel dozen, meubels demonteren of monteren, noem maar op… Wel… deze keer ligt het voor mij toch net iets anders!

Wat wil ik hiermee nu bedoelen?:
Sinds een tijdje terug heb ik een enorme mindswitch gedaan! Ik heb besloten om meer minimalistisch te gaan leven en dus veel van mijn materiaal weg te doen.
(Dus veel minder om mee te verhuizen!) Met veel materiaal wil ik zeggen, een goede 75 %. Ja, je leest het goed, 75 % op zijn minst! Voor velen onder jullie zou dit misschien kunnen overkomen als een enorme schok wanneer je plots zoveel zou verliezen. Gedachten zoals: “Wat als ik iets te kort kom?”, “Zal ik hier geen spijt van hebben?”, “Ik zal dit zeker missen!” kunnen dan wel in het hoofd gaan spoken.  Een toch wel normale reactie in deze wereld want vele mensen zijn nu éénmaal redelijk gehecht aan hun materiaal. Waar op zich zeker niets verkeerd mee is! Toch is dit niet de levensstijl die aan mij besteed is. Het hebben van oneindig veel materiaal maakte mij namelijk net ongelukkiger. 

Waarom ik precies kies voor een meer minimalistisch leven?:
Eerst en vooral brengt een meer minimalistisch leven een enorme hoeveelheid positieve gevolgen met zich mee. Over deze gevolgen kan je een alinea hieronder wat meer terug vinden. Waarom ik hier in eerste instantie voor koos is omdat ik gemerkt heb: Hoe meer spullen je hebt, hoe meer stress dit creëert. Dit kan soms heel onbewust gebeuren….denk maar aan alle verschillende prikkels om je heen die onbewust in je ooghoek loeren wanneer je gewoon wat in de zetel zit. Maar ook bewust kan je jou enorm gaan ergeren aan jouw materiaal, denk maar aan de keren dat je gek komt van alle rommel om je heen na een lange werkdag. (En neen, een opgeruimd proper huis zal dit voor mij niet oplossen want het blijft een opéénstapeling van TEVEEL nutteloos materiaal ) Dus sinds enkele maanden ben ik tot de conclusie gekomen dat ik die chaos in mijn hoofd liever kwijt ben dan rijk! Want zeg nu zelf… hoeveel onnuttige, amper gebruikte spullen verzameld een mens niet in zijn leven? Terwijl wij eigenlijk met heel weinig prima een gelukkig en verzadigd leven kunnen leiden! (een veel rustiger en beter gefocust leven weliswaar!)

Welke positieve kanten heb ik hierbij tot nu toe gemerkt?:
Waw, alvast enorm veel en het voelt daarbij ook super goed! Denk maar aan:

 1. Veel minder stress dus en een minder grote chaos in mijn hoofd!
 2. Een gevoel van vrijheid en ongebonden zijn!
  Wanneer je veel minder spullen hebt moet je namelijk met veel minder rekening houden, je leert gemakkelijker loslaten en je kan zonder zorgen een lange reis tegemoet gaan.
 3. Minder rommelig in huis!
  Wanneer je niet veel spullen hebt kan het ook minder snel rommelig gaan liggen.
  Pas op! Het kan nog steeds maar met wat wilskracht is je huis in no-time proper!
  Zalig toch na een dagje werken?
 4. Minder was en plas! 
  Die grote wasmand en bergen afwas zijn verleden tijd. Wanneer je namelijk niet veel
  spullen hebt wordt je verplicht om deze snel te (af)wassen anders zit je zonder.
  Gevolg: een proper huis en nooit een opeenstapeling van uitgestelde rommel!
 5. Geld besparing!
  Wie met minder gelukkig is zal minder snel geneigd zijn om nieuwe onnodige spullen aan te kopen. Vaak kopen wij namelijk een nieuwtje aan uit verveling, gewoonte of om ons een goed gevoel te geven. Laten we nog maar zwijgen over de vele extra dubbels die we soms kopen! ‘Uit voorzorg’ is dan de zogenaamde reden.
 6. En toch wel een heel belangrijke (misschien wel de allerbelangrijkste) !:
  Meer tijd voor wat echt belangrijk is!
  Minder spullen wil zeggen minder stress en minder ‘thuis’werk waardoor je eindelijk jouw complete focus kan leggen op jouw prioriteiten, jouw passies, jouw carrière, vrienden en familie,… een gegarandeerde goede stap op weg naar jouw ultieme geluk dus!


Is het voor iedereen weggelegd?:
Dit kan ik natuurlijk heel moeilijk in jullie plaats vertellen. 

Wel kan ik jullie met zekerheid zeggen dat dit voor mij echt de beste keuze was die ik ooit kon maken! Ik heb nog geen moment spijt gehad hiervan en het vrije en gelukzalige gevoel wordt met de dag groter! Bij mij lijkt het alsof er een pak last van mijn schouders is gevallen en ik zou voor geen geld in de wereld terug willen keren naar mijn oude ‘verzamel-levensstijl’.

Wat denken jullie hiervan? 
Ben jij een verzamelaar of hou je het ook liever simpel?

23435334_843552005805484_1359896344_n

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s