Noodles met vegetarische filet in een zoete Hawaiiaanse saus (vegan)

Voor de vegetariërs onder ons ( en de niet-vegetariërs natuurlijk) heb ik hier een lekker recept van noodles met vegetarische filet in een zoete Hawaiiaanse saus. Aangezien ik zelf geen vlees meer eet zal ik regelmatig ook vegetarische of vegan recepten posten. Plantaardige producten zijn namelijk zeer voedzaam voor ons lichaam. Zeker eens uitproberen dus!

 

Benodigdheden:

Basis:
– Noodles
– Vegetarische filet (it recept is van AH)
– Ananas
– Lookteentje
– Ui
– Maïs
– Champignons

Kruiden & Specerijen:
– Kokosmelk
– Kerrie
– Mexicaanse curry (mag ook gewone zijn)
– Peper 
– Zout
– Chili
– Garam Masala
– Sesam olie

 

Recept:
Laat reeds wat water met zout koken om hier straks jouw noedels in klaar te maken. Ga vervolgens jouw ui, champignons en lookteentje grondig wassen en snijdt die samen met jouw ananas in kleine stukjes. Doe eerst jouw ui, champignons en maïs in een pot en laat deze alvast wat stoven. Vergeet ondertussen ook zeker niet jouw noodels in het water van de kookpot toe te voegen! Wanneer jouw groentjes reeds wat gestoofd zijn voeg je hier nu ook de ananas toe en daarna wat kokosmelk. Laat nu even de smaken in elkaar overvloeien. Neem ondertussen een 3de pan om jouw vegetarische filet samen met jouw lookteentje in klaar te maken. Kruid deze wat af met peper, zout en chili. Wanneer de groentjes wat op het vuur hebben gestaan kruid je ook deze wat af met peper, zout, kerrie, Mexicaanse curry, garam masala en wat sesam olie. Voeg nu de groenten en de vegetarische filet samen in 1 pot en meng deze vervolgens goed door elkaar. Wanneer dan ook jouw noodles klaar zijn, dan kan je starten met dresseren. Top jouw bord nadien eventueel nog wat af met bieslook voor een extra touch. 

Smakelijk! 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s