Snel wat extra centen sparen met deze tips!

Of het nu is om die nieuwe gsm te kopen, jouw leuke uitstapjes te bekostigen, een grote reis te maken of als spaarpot om jou nieuwe doelen te bereiken… Ik denk dat we allemaal wel graag wat extra centen willen zien verschijnen op onze spaarrekening. Soms kan het echt lijken alsof er enkel maar centen in het niets verdwijnen en er nooit eens wat extra op de rekening bijkomt. Is dit herkenbaar voor jou, dan weet ik zeker dat de onderstaande tips jou misschien wel wat vooruit kunnen helpen.

Geloof me, het is echt mogelijk om die spaarpot van jou wat bij te vullen door simpele en soms voor de hand liggende tips. (P.S. dit vergt wel soms wat doorzettingsvermogen en wilskracht want jammer genoeg zullen geldbomen enkel een verre en onbereikbaar droom blijven.)

Dus…
doordat geld niet aan bomen groeit en wij het heft in eigen handen moeten nemen, volgen hier enkele simpele maar toch wel handige spaartips!

  

Tip 1 : Neem een extra bijbaan
Dit klinkt misschien wel de meest logische en voor de hand liggende tip, toch kan deze tip jou enorm veel vooruit helpen. Voor degene die reeds een fulltime job hebben lijkt dit misschien wel onmogelijk of teveel gevraagd maar toch raad ik jou aan om eens wat meer onderzoek te doen hierin. Er bestaan namelijk zoveel verschillende mogelijkheden, denk maar aan een bijverdienste van een 2 à 4 tal uur, een avondjob, een weekendjob, thuiswerk of wie weet kan jij jouw hobby omtoveren tot een bijberoep, be creative! Lijkt dit toch wat te moeilijk om te combineren met jouw huidige job, geen enkel probleem, hieronder vind je nog genoeg andere tips die misschien beter bij jou van toepassing zijn.
(extra mogelijke spaarcenten door een extra bijbaan: +/- 100 euro – 400 euro (of meer afhankelijk van de job))


Tip 2: Doorzoek eens jouw huis en verkoop spullen die geen meerwaarde brengen in jouw leven

Vaak zijn wij echte verzamelaars doorheen ons leven. Wanneer we dan echt eens met een kritisch oog ons huis zouden doorlopen dan stoten we vaak op spullen die we amper tot nooit gebruiken. Vaak komen er dan redenen naar boven zoals: ‘Wat als ik het ooit nodig heb?’, ‘Ik heb dit ooit nog eens gekregen van…’, ‘Wat als ik het zou gaan missen?’, etc … STOP! Sta nu eens even stil bij het idee dat dit totaal nutteloos is om ons vast te klampen aan materiaal die voor ons geen enkele waarde heeft. Denk eens na bij de vragen: ‘Heeft het ooit enige waarde gehad voor mij?’, ‘Heb ik het in het laatste jaar bovengehaald en gebruikt?’, ‘Zou ik dit echt gaan missen wanneer ik dit elimineer?’. Is het antwoord op de voorgaande vragen steeds ‘neen’ dan wordt het tijd om afscheid te nemen! En weet je, dit zal jou niet enkel extra centen opleveren, het zal ook jouw stressgehalte doen verminderen en alle extra druk die samen hoort met het hebben van een overvloed aan onnuttig en storend materiaal.
(extra mogelijke spaarcenten door onnuttig materiaal te verkopen: +/- 50 euro –  250 euro (of meer afhankelijk van wat je liggen hebt))

 

Tip 3: Organiseer eens een gezellige avondje thuis met vrienden waarin je de kosten deelt.
Lekker gezellig toch en geloof me dit zal jou ook flink wat duiten besparen!
Uit eten gaan, een bioscoopbezoek, een avondje uit in een plaatselijke discotheek mogen dan wel eens leuk zijn, toch lopen de kosten al snel op. Daarbij wordt alles ook steeds duurder en vallen we soms achterover wat één avondje plezier ons kost. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je nooit meer buiten kan komen maar eens een avond uit inruilen door een gezellig onderonsje samen met vrienden lijkt mij wel een ideaal idee! Niet? Spreek voordien af wie de snacks haalt, wie voor de drank zorgt en wie zorgt voor eventueel leuke binnenhuis entertainment (film, spelletjes,…),…
Plezier gegarandeerd!
(extra besparing bij het organiseren van een vriendenavond in plaats van een avondje uit: +/- vergelijking: avondje uit: 25 – 40 euro VS vriendenavond thuis: 15 – 20 euro)


Tip 4: Ga nooit boodschappen doen met een lege maag!
Het is een overduidelijk feit dat je meer onnodige zoetigheid en suikers meeneemt wanneer die rammelende buik van jou maar niet wil ophouden. Dus eet een appel of gezonde snack voordien en voorkom gulzigheidskopen. Jouw lichaam en jouw portemonnee zal jou zeker dankbaar zijn.
(extra besparing door winkelen met een volle maag: +/- 10 – 30 euro)


Tip 5: Kook in grotere hoeveelheden en vries deze in.
Het lijkt misschien wat ver gezocht maar zo voorkom je dat je naar de dichtstbijzijnde snackbar loopt wanneer je plots een enorme honger hebt en totaal geen zin hebt om te koken.
(extra besparing door voorbereid koken: +/- 10 – 15 euro)


Tip 6: Ga shoppen met een lijst, stel uit tot de solden of probeer eens een 2de hands shop.
Kleren, accessoires, hebbedingetjes,… een gevaar voor de portemonnee! Hebben we niet allemaal graag eens een nieuwe outfit of een leuk extraatje? Laten we dan nog maar zwijgen over de oppep-shop momenten… je kent het vast wel! Je voelt je slecht, je wil dit gevoel kwijt en gaat lekker eens wat shoppen met de vriend(inn)en…
Resultaat: een schuldig gevoel nadien wanneer je jouw laatste centen hebt gespendeerd aan dat nieuwe leuke rokje die je pas kan dragen vanaf volgende zomer.
Probeer eerst eens een lijst te maken met alle zaken die je echt nodig hebt vooraleer je vertrekt naar het winkelcentrum. (En hou jou hieraan!) Vind je jezelf onbetrouwbaar hierin? Neem een vriend(in) mee waar je zeker van bent dat ze jou er zal op wijzen wanneer je weer eens de controle zou verliezen. Probeer daarnaast ook eens je geduld te bewaren en wacht af van shoppen tot de solden. En ohja, vergeet ook zeker niet eens te gaan kijken in een 2dehands winkel of online webshop want weet je, die kleren hebben reeds een wasbeurt doorstaan dus merk je meteen hoe goed hun kwaliteit is.
(extra besparing door slim te shoppen: +/- 50 – 150 euro (of meer afhankelijk van hoe groot jouw shopdrang normaal is))


Tip 7: Ga je vaak uit? Spaar je normaal uitgegeven centen op wanneer je eens een zaterdagavond besluit om thuis te blijven.
Aangezien we deze centen toch normaal elk weekend kwijt zijn aan een potje dansen in een leuke discotheek, kunnen we deze nu zowel in onze spaarpot droppen. Beloon jezelf dus eens wanneer je jouw zetel verkiest boven een avondje uit.
(extra spaarcenten door uitgaan in te wisselen met een avondje thuis: +/- 25 – 40 euro (kan meer zijn bij zware uitgaansnachten))


Tip 8: Ben je net terug van reis? Spaar de overgebleven centen.
Heb je niet jouw volledig gespaarde budget uitgegeven? Top! Stop snel die overgebleven centen terug in jouw spaarpot voor jouw volgende reis (of het extraatje waar je al zo lang naar verlangt)
(extra spaarcenten door overgebleven reisbudget te sparen: +/- 100 euro – 300 euro (of meer afhankelijk van jouw uitgaven op reis))


Tip 9: Elimineer alle onnodige kosten.
Bekijk eens even jouw rekening en sta er eens bij stil of je geen onnodige kosten doet. Betaal je elke maand voor een tijdschrift abonnement, sportlessen of een extra zender op tv waar je totaal of bijna nooit gebruik van maakt? SNEL ELIMINEREN!
(extra mogelijke spaarcenten door onnodige kosten te elimineren: +/- 20 – 100 euro (of meer afhankelijk van de kosten))


Tip 10: Eerst spaarcenten opbergen en dan facturen betalen. (voor de durvers)
Dit is misschien wel de moeilijkste tip voor velen maar indien je dit slim en gefocust aanpakt kan dit wel enorm goede resultaten opleveren. Krijg je jouw maandelijkse loon op de rekening gestort, stort dan eerst en vooral een vast bedrag naar jouw spaarrekening. Merk je dan op dat je tekort zal komen om de vaste rekeningen te betalen? Wees gerust, de druk zal er wel voor zorgen dat jij spoedig genoeg met een slim en creatief idee op de proppen komt om die centen bijeen te rapen.
(extra mogelijke spaarcenten door jezelf eerst te betalen: afhankelijk van jouw vast bedrag die je jezelf beloofd elke maand en jouw inkomsten)

 

Dit waren ze dan, een 10-tal tips om wat extra spaarcenten bijeen te sprokkelen.
Ik kon er zeker nog wel op enkele komen maar laten we het voor deze blog nu hierbij houden. Ik hoop alvast dat ik jullie wat inspiratie en nieuwe ideeën kon bijbrengen en bij vragen over spaartips mag je mij gerust altijd contacteren!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s