Zoete veggie pasta quinoa (vegetarisch/vegan)

 

Deze overheerlijke veggie schotel is zeker een aanrader! De overheersende smaken van kaneel, ketjap en gember maken deze maaltijd compleet af!
Hou jij van een wat zoetere, oosterse toets?
Dan is dit recept zeker iets voor jou!

 


 


Benodigdheden:

Basis:
– Quinoa pasta
– Veggie filet
– Aubergine
– Courgette
– Mais
– Ui
– Look
– Zongedroogde tomaten
– ananas

Kruiden & Specerijen:
– Ketjap
– Kokosmelk
– Oregano
– Kaneel
– Raz el Hanout
– Peper
– Zout
– Gember
– Kurkuma
– Chili

 


 

Recept:
Laat reeds wat water koken met zout om hier straks jouw pasta quinoa in klaar te maken. Was eerst jou groenten (ui, aubergine, courgette, lookteentjes, mais) grondig en snijdt die vervolgens samen met jouw ananas in kleine stukjes. Doe eerst jouw ui, courgette, aubergine en maïs in een pot en laat deze alvast wat stoven. Vergeet ondertussen ook zeker niet jouw pasta quinoa in het water van de kookpot toe te voegen! Wanneer jouw groentjes reeds wat gestoofd zijn voeg je hier een klein slokje kokosmelk bij. Laat nu even de smaken in elkaar overvloeien. Neem ondertussen een 3de pan om jouw vegetarische filet samen met jouw lookteentje in klaar te maken. Kruid deze wat af met peper, zout en chili. Wanneer de groentjes wat tijd hebben gehad om te stoven, giet je die samen in een pot bij jou veggie filet. Kruid dit alles af met wat extra peper, Raz el Hanout, gember, kurkuma, kaneel en oregano. Giet hierover wat Ketjap olie en laat dit potje even op het vuur zodat de smaken kunnen ineen vloeien. Wanneer dan ook jouw pasta quinoa klaar is, dan kan je starten met dresseren. Top jouw bord nadien eventueel nog wat af met zongedroogde tomaten en peterselie.

Smakelijk! 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s